Een heerlijk roerbak gerecht dat je binnen 15 minuten op tafel kan hebben staan!

Ingrediënten

  • Nodig voor twee personen:
  • ¥ 200 gram basmati rijst
  • ¥ 100 gram Sprouty mix (gekiemde peulvruchtenmix)
  • ¥ 100 gram shiitakes
  • ¥ 1 lente ui
  • ¥ een handje cashewnoten
  • ¥ 2 eetlepels oestersaus
  • ¥ plukje (rode) radijs kiemen als garnering
  • ¥ Kleine blokjes gedroogde abrikoos of papaya fruit

Bereiden

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze. Giet de rijst af en laat nog even nastomen. Snijd de lente ui in ringetjes en schep het door de rijst. Als extra smaaksensatie kun je er ook gedroogde stukjes abrikoos of papaya doorheen doen.

 

Verhit wat olie in een wok of koekenpan en bak hierin de shiitakes en de Sprouty mix. We bakken alles niet te lang zodat het lekker knapperig blijft en de voedingsstoffen behouden blijven. Breng alles op smaak met een snufje peper en zout.

 

Nu kun je twee dingen doen: of je schept de rijst erbij en bakt dit kort mee of je schept de rijst in een schaaltje met de kiemen en shiitakes erboven op. Ik prefereer het laatste omdat de Sprouty mix en shiitakes dan goed tot hun recht komen.

 

Maak het gerecht af met oestersaus (lepel dit er overheen), de cashews en de radijskiemen.

 

 

Tip: oestersaus past geweldig bij shiitakes, maar je zou dit ook kunnen vervangen door teriyaki saus. Het gerecht moet puur en gezond blijven dus lepel een beetje over het gerecht, maar overdrijf niet.

 

Tip: Je kunt de oestersaus ook in spuitflessen doen zodat je het eroverheen kunt spuiten en niet hoeft te knoeien met een lepel.